Tips: Dropbox

10. desember 2010 § 2 kommentarer

Dropbox

Dropbox - et utrolig nyttig og enkelt verktøy

Jeg lider, som de fleste av oss, av et par små personlighetsforstyrrelser som jeg liker å tro at jeg holder sånn omtrent i sjakk. Den ene av dem er redselen for å ikke ha noe tilgjengelig akkurat idet jeg trenger det. Det betyr for eksempel at jeg som regel pakker med meg mer enn dobbelt så mye klær som jeg faktisk ender opp med å bruke på enhver tur. Det betyr også at jeg er litt smått nevrotisk når det gjelder backup-løsninger og løsninger som lar meg ha datafiler tilgjengelig på lure måter.

Nå kan det selvsagt diskuteres hvorvidt det er en bra ting å handle i henhold til nevrosene sine, for slik å dempe symptomene, men la oss for et øyeblikk forutsette at det er det. Da kan jeg nemlig skryte fælt av en liten hjelper som har fått meg til å slappe atskillig mer av, nemlig Dropbox. Denne snedige tjenesten som har eksistert en liten stund gir enhver bruker 2GB med lagringsplass et eller annet sted i skyene, og lar deg installere små (og rimelig lette) applikasjoner på din PC, Mac, Linux-maskin, iPhone, Android-telefon, Blackberry-telefon eller hva det måtte være. Der får du en mappe ved navn «My Dropbox», og alt som puttes i denne mappen lastes automatisk opp til serveren i skyene og synkroniseres på tvers av alle enheter. Slik har du altså til enhver tid oppdaterte filer tilgjengelig på alle enheter (og selvsagt via enhver nettleser), samt at alle gamle filversjoner også er tilgjengelige som backups. Tjenesten skryter til og med av en tilsynelatende «intelligent» oppdatering, som gjør at store filer som kun endres bittelitt ikke må lastes opp i sin helhet hver gang.

Som om ikke dette var nok, kan man også dele mapper med en hvilken som helst annen Dropbox-bruker, og det finnes et tonn av andre nyttige funksjoner som stadig utvikles.

Sjekk ut Dropbox her om du ikke har prøvd det før.

Reklamer

Tagged: , , , ,

§ 2 Responses to Tips: Dropbox

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Tips: Dropbox at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere like this: