Tips: Read It Later

5. februar 2011 § Legg igjen en kommentar

Omtrent fem ganger om dagen surfer jeg forbi overskriften på en artikkel eller nettside jeg har lyst til å lese, men som ikke passer å begynne på akkurat da. Altfor ofte begynner jeg på den allikevel, men det er ikke poenget her: Det som er helt sikkert, er nemlig at jeg ikke lager et gammeldags bokmerke til artikkelen. Jeg hater bokmerker, og bruker funksjonen minst mulig.

Read It Later

Read It Later – en livredder for leseglade folk

Men her er det Read It Later har kommet meg til hjelp. Det er en fantastisk og enkel tjeneste som skal hjelpe brukerne med alle linkene man i utgangspunktet skal sjekke ut kun én gang. Tjenesten kommer først og fremst som en plugin/addon til Firefox, Chrome, Internet Explorer eller en hvilken som helst annen nettleser. Den legger til en knapp på adresselinjen, og en på høyre musknapp-menyen, som enkelt lar en legge til sider eller lenker i sin egen liste over lenker som skal leses senere. Tjenesten synkroniserer også lett med Google Reader og et vell av andre RSS-lesere. Med en annen knapp i nettleseren får man enkel tilgang til alle sparte lenker (og gamle lenker). Listen er søkbar, og sørger automatisk for at linker som hentes frem igjen fjernes fra listen (og legges i historien) når de er lest.

Som om ikke dette var genialt nok, finnes det også mobile applikasjoner for iPhone, iPad, Android, Blackberry og alle mulige andre mobile enheter. Når man åpner denne applikasjonen lastes alle artiklene i listen automatisk ned for offline lesing på et passende tidspunkt. Her kan de vises enten som komplette nettsider, eller i en hendig og svært «smart» artikkelvisning som er bedre tilpasset mobilskjerm. Disse applikasjonene finnes både i enkle gratisversjoner og litt mer forseggjorte betalapplikasjoner. Deler av kildekoden er dessuten åpen, så det programmeres stadig smarte tilleggstjenester.

I tillegg kan man selvsagt logge seg på listen sin fra en hvilken som helst nettleser, skulle man mot formodning sitte og kjede seg på en offentlig maskin et sted. Og leser du dette tipset på bloggforsiden min, kan du finne de tre siste sparte lenkene mine et stykke ned i høyre marg.

Sant å si aner jeg ikke hva jeg ville gjort uten … (Det finnes forresten et par andre liknende tjenester, som Instapaper, men jeg har aldri hatt noen som helst grunn til å prøve dem når denne funker så bra.)

Reklamer

Tagged: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Tips: Read It Later at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere like this: