The Urband Legend – Norsk superhelt mellom stive permer

23. oktober 2014 § Legg igjen en kommentar

The Urban Legend Sesong 1I høst har jeg hatt i oppdrag å være redaktør for en tegneseriebok på Gyldendal, nemlig samleutgaven av den første sesongen (utg. 1–8) av tegneserien The Urban Legend, skrevet av norske Josef Yohannes. Boka ble offisielt lansert i går, samtidig som det første bladet i seriens sesong 2 er kommet i butikkhyllene.

The Urban Legend er noe såpass sjeldent i den norske seriefloraen som en sjangertro superhelttegneserie, utført helt uten ironisk distanse eller sjangerlek, men i stedet med overbevisning, hjerte og selvsagt rikelige mengder knyttnever og nesestyvere.

Min oppgave har først og fremst vært å bringe tegneserien fra sin tilværelse i enkeltblader til en tilværelse mellom stive permer. Kort sagt: Å lage en skikkelig bok av serienen bok som også bladkjøperne vil ha utbytte av å eie.

Med meg på laget hadde jeg den dyktige designeren Majlin Keilhau, AD i Gyldendals barne- og ungdomsavdeling og en ekskollega fra Egmont. Tanken vår var fra starten av å la seriens inspirerende skaper, Josef Yohannes, være godt synlig i boka. Han har derfor skrevet et forord, som forteller mer om seriens tilblivelse og utvikling. Dessuten har han skrevet «behind the scenes»-kommentarer etter hver episode, som blant annet løfter fram noen av referansene han har latt seg inspirere av, for at «kidsa» kan grave videre på egen hånd. I tillegg hentet vi inn tegneserie-, hiphop- og Groruddal-kjenner Øyvind Holen til å skrive et portrettintervju med Josef. Når vi så legger til bladomslagene i fullformat, karakterpresentasjoner i helfigur, en rekke skisser, bildehilsener fra kjendiser som støtter Josef og serien hans, pluss en ny runde språkvask på selve serien, så tror vi leserne vil merke at serien er gitt førsteklasses behandling.

Mer informasjon om boka fra Gyldendal finner du her, og seriens egen hjemmeside her.

Tagged: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading The Urband Legend – Norsk superhelt mellom stive permer at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere liker dette: