Foredrag om manga og anime på Seriefest

19. april 2013 § 4 kommentarer

seriefest-logoNeste helg avholdes Seriefest, en tegneseriefestival for barn og unge, for første gang på Serieteket i Oslo. Jeg har fått æren av en liten programpost, nemlig et foredrag lørdag 27/4 klokken 12 om manga og anime. Jeg regner med at mange av tilhørerne allerede har en viss kjennskap til disse mediene, siden foredraget er en slags innledning til visningen av animefilmen Wolf Children (2012). Imidlertid håper jeg at jeg kanskje kan tilføre noe ny kunnskap og nye perspektiver når jeg prøver å dykke litt ned i medienes historie, utvikling og særegenheter i forhold til sine vestlige motstykker. Seriefest har ellers et innholdsrikt program med gjester som Tor Ærlig, Sigbjørn Lilleng, Odd Henning Skyllingstad, Tore Strand Olsen og selvsagt Fru Serieteket selv, Berit Petersheim.

Jeg må innrømme at det er litt ekstra stas å holde foredrag på Serieteket, som var en veldig fast hangout for meg i årene da jeg bodde på Torshov, og som nokså direkte ble begynnelsen på min «karriere» innen tegneserier.

Jeg skal skrive litt mer om filmen Wolf Children om ikke lenge. Kommende høst og vår kommer jeg nemlig til å reise litt omkring i landet på skoler, der jeg i samarbeid med Film fra Sør skal holde foredrag før en visning av bl.a. denne filmen. Her er imidlertid en trailer så lenge:

Tagged: , , , ,

§ 4 Responses to Foredrag om manga og anime på Seriefest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Foredrag om manga og anime på Seriefest at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere liker dette: