The Walking Dead: Nominert til Sproingprisen og bladaktuell

19. april 2013 § 2 kommentarer

Første utgave av månedsbladet The Walking Dead kommer ut 6. mai 2013.

Første utgave av månedsbladet The Walking Dead kommer ut 6. mai 2013.

To små oppdateringer om zombietegneserien The Walking Dead, som jeg i fjor oversatte for Apart Forlag: Bok 1, Til døden skiller oss ad, er nylig blitt nominert til Sproingprisen, Norges gjeveste pris for tegneserier, i kategorien beste oversatte tegneserie i 2012. Jeg tror nok ikke jeg skal ta noe av æren for dette, men uansett er det gledelig med

I tillegg er serien nå også straks aktuell som månedsblad! Ja, du leste riktig. Det skulle ta sin tid, men den 6. mai kommer altså første utgave av månedsbladet The Walking Dead ut i bladhyllene i butikker og kiosker over hele landet, utgitt av min gamle arbeidsgiver Egmont Serieforlaget og distribuert gjennom BC. Hvert blad inneholder to amerikanske blader, altså snaut femti sider tegneserie, pluss en liten snutt med noe redaksjonelt stoff. Jeg håper mange nye lesere plukker det opp, inspirert av tv-serien, og samtidig at Egmont har tålmodighet til å satse iallfall et halvt års tid, til materialet i bladene kommer forbi det allerede publiserte materialet.

Jeg må også nevne at to andre utgivelser jeg så vidt har hatt de lange, tynne fingrene mine borti (språkvask) også er nominert til Sproingprisen i kategorien beste oversatte serie, nemlig Minuskel forlags Aya fra Yopougon og Skyttergravskrigen. Gratulerer så mye til Minuskel og oversetter Alexander Leborg!

Tagged: , , , , , ,

§ 2 Responses to The Walking Dead: Nominert til Sproingprisen og bladaktuell

  • Selv om det er i overkant seint, er det vel aldri FOR seint å gi ros?
    So here comes: takk for ditt bidrag til å gjøre tWD kjent i Norge og takk for inspirasjon og hjelp til mitt eget lille prosjekt i så måte 🙂
    Jeg finner alltid mye kult og klokt på sidene dine, og har lest flere av tekstene flere ganger. Og siden du er såpass i forkant, finner jeg tanker der som jeg ikke forstår er smarte før lenge etter at de er publisert.

    Keep it up !

    • Tusen takk for det, det var en hyggelig oppmuntring på en fredags kveld. Takk, og kom gjerne med kommentarer på hva du finner interessant, det er jo godt å høre litt om hva folk får noe ut av å lese. Mest skriver jeg bare om det jeg jobber med, men så jobber jeg jo mye med sånt jeg er opptatt av, og får oppdrag med sånt jeg skriver om her, så det henger for det meste sammen:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading The Walking Dead: Nominert til Sproingprisen og bladaktuell at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere liker dette: