Visittkort som aldri fikk se dagens lys

3. mars 2011 § 3 kommentarer

Jeg har akkurat sendt mitt første visittkort i trykken, det er jo liksom noe man må ha (sies det). I den forbindelse fikk også litt lyst til å vise fram et par av de forkastede designforslagene mine.

Syntax error

Forkastet versjon 1: Dette var lenge min personlige favoritt – bare synet av denne skjermen vekker så mange gode følelser i meg. Jeg er også ganske fornøyd med den nøyaktige gjenskapningen, og det faktum at det (til tross for litt juks med den store, inverterte skriften i navnet) faktisk skulle være mulig å få frem nøyaktig dette skjermbildet (bare i 4:3-format) på den gamle boksen. Men tross dette: Det ble litt for mye skrift som ikke tjener formålet med et visittkort, og noen forsøk viste at alderssegmentet der jeg kunne forvente at folk forstod referansen i beste fall strakk seg fra 25–40. Og enda mer grunnleggende: Det er jo faktisk ikke dataspill jeg jobber med, selv om jeg kanskje skulle ønske det. Rett på den digitale skrahaugen med det!

Mixtape

Forkastet versjon 2: Jeg likte godt ideen om å la visittkortet representere et velkjent fysisk objekt, så jeg lagde denne skissen. Hadde jeg gått videre med ideen, ville jeg nok ha håndskrevet teksten på etikettene og fått selve etikettene til å se enda mer «fysiske» ut. Tanken var å kanskje stanse kortet med avrundede hjørner og legge spottlakk på selve kassetten. Men til syvende og sist strandet også dette på selve relevansen – jeg driver ikke akkurat noe særlig med musikk lenger, og hva i innerste granskauen har da en kassett med noe som helst å gjøre? Unntatt å se kul ut, da, selvfølgelig … FAIL!

Tagged: , , ,

§ 3 Responses to Visittkort som aldri fikk se dagens lys

 • Tomas sier:

  Jeg digger i grunn begge ideene.

  Og sånn jeg forstår det så «må» ikke visittkortets design representere yrket ditt i så altfor stor grad.

  Kassetten kan f.eks. vise at du er en kreativ kar.
  Jeg mener.. hvem i all verden har en kassett på visittkortet sitt? Det er jo bare helt genialt!

  Det viser også at du er litt old school, at du har «gjort det du gjør» en god stund.
  Unge folk som ikke har brukt kassetter vil digge designet, eldre folk vil forstå/elske referansen.

  It’s a win-win isn’t it?

 • […] viste tidligere et par visittkortdesign jeg forkastet på kladdstadiet, men som jeg likevel fortsatt har en viss […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Visittkort som aldri fikk se dagens lys at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere liker dette: