Foredrag om anime på Popkult-åpning på Fredrikstad bibliotek

11. november 2012 § 1 kommentar

JapanMania på Popkult

Neste onsdag, den 21. november, er jeg invitert til Fredrikstad bibliotek for å holde foredrag om anime og manga, i forbindelse med et arrangement som heter JapanMania. Jeg er invitert for å holde et foredrag om manga og anime, beregnet først og fremst på de som er litt interessert i er emnet fra før. I tillegg skal jeg innlede til visningen av filmen Jin-Roh (1999) av Hiroyuki Okira (manus av Mamoru Oshii). Det er en ganske tung og utypisk film å velge, men jeg skal ikke klage, siden den er en av mine favoritter. Dessuten er den godt egnet til å vise at anime er mer enn både Naruto og Studio Ghibli, som er manges inngangsporter. Jeg gleder meg derfor til å friske opp kunnskapen min om denne filmen litt i dagene som kommer. 

Dette arrangementet er samtidig åpningen av Popkult, et slags konsept som stammer fra Drammen bibliotek (som jeg har besøkt tidligere). Det innebærer at biblioteket satser en del ressurser på å nå ungdomsbrukerne via seriøs og langsiktig satsing på både film, tegneserier, fantasy, science fiction, dataspill og flere andre subkultur-felt. Jeg synes det er kult og modig at bibliotekene satser på de ungdommene som faktisk leser i bøtter og spann (altså typisk Outland-kunder), og å legge til rette for at de kan få økt forståelse for de mediene og sjangrene de fordyper seg i, som bare et bibliotek kan gjøre.

Tagged: , , , , ,

§ One Response to Foredrag om anime på Popkult-åpning på Fredrikstad bibliotek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Foredrag om anime på Popkult-åpning på Fredrikstad bibliotek at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere liker dette: