Anime på kino i Oslo denne uken: Møte på Valmueåsen og A Letter to Momo

20. november 2012 § 3 kommentarer

Det hender en sjelden gang at jeg savner å bo i Oslo, eventuelt bare litt nærmere. For eksempel når det settes opp spennende, nye animefilmer på kino. Stort sett er jeg fornøyd med at både Internett og postgang er like raskt på Birkeland som i Oslo, for jeg kjøper uansett lite anime i fysiske butikker. Men det er noe eget med det store kinolerretet …

Den første visningen er av Møte på Valmueåsen (From Up on Poppy Hill, eller Kokuriko-zaka kara), den nyeste filmen fra Studio Ghibli, regissert av Goro Miyazaki, etter manus av pappa Hayao. Filmen vises på Cinemateket onsdag 21/11 kl 18, som en førpremiere. Filmen vises til og med gratis, men visstnok må man melde seg på via e-post, mer info hos Mangapolis. Jeg så den på dvd her om dagen, og likte den i grunn veldig godt, selv om den nok treffer litt smalere enn mange andre Ghibli-filmer, med en eldre målgruppe og en historisk, realistisk setting. Jeg skal jommen prøve å få skrevet ned litt om den snart.

Den neste filmen vises på Oslo Internasjonale Filmfestival, en årlig favoritt fra tiden i Oslo. Årets animefilm er A Letter to Momo (Momo e no tegami) fra regissør Hiroyuki Okiura. Dette er filmen han har jobbet med siden han regisserte Jin-Roh (tilfeldigvis filmen jeg skal innlede til på Fredrikstad bibliotek i morgen kveld, mer om den i en senere bloggpost) i 1999. Filmen handler om jenta Momo, som etter farens dødsfall flytter til en stille øy sammen med moren. Men faren etterlot henne et brev, og etter at Momo ankommer øya, begynner mystiske ting å skje – ting som visstnok har en sammenheng med brevet. Denne filmen har jeg ikke sett, men den ser ut til å ha mer enn én ting felles med klassikeren Min nabo Totoro. Filmen vises på Cinemateket lørdag 24/11 kl 15 og søn 25/11 kl 17.45.

 

Tagged: , , , , , ,

§ 3 Responses to Anime på kino i Oslo denne uken: Møte på Valmueåsen og A Letter to Momo

 • Hadde ikke programmet mitt vært ganske så fullstappet denne uka allerede, skulle jeg gjerne tatt en tur ned til sentrum. Det er på høy tid at jeg besøker cinemateket uansett…

  Sånn by the way: Neste uke begynner jeg med å teste Playstation 3-spillet Ni no Kuni, som er et spillsamarbeid mellom Level-5 og Studio Ghibli. Sistnevnte tenker jeg burde være av interesse for deg, så jeg gir herved en liten heads-up om spillets snarlige komme (selv om jeg vet at spill ikke er det du får viet mest tid til her i verden).

  • Ja, det er mye bra som skjer på Cinemateket, det er rett som det er noe japansk film der, ikke minst under FFS eller OIFF på høsten.
   Det spillet har jeg siklet på lenge. Får nok ikke spilt det, siden jeg ikke har DS, men det ser så vakkert og stemningsfullt ut. Du må tipse meg når du legger ut anmeldelsen.

   • DS-utgaven spilte jeg etter å ha skaffet meg spillet i Japan sommeren 2011. Denne utgaven kommer nok ikke ut i vesten, men Playstation 3-utgaven (som jeg skal ta en kikk på neste uke) har vestlig lansering 25.januar 2013.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Anime på kino i Oslo denne uken: Møte på Valmueåsen og A Letter to Momo at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere liker dette: