Presentasjoner i Slid.es – bye, bye, MS PowerPoint

12. juni 2013 § 1 kommentar

Slid.es er et spennende alternativ til Powerpoint.

Slid.es er et spennende alternativ til Powerpoint.

Alle som fra tid til annen må holde presentasjoner, enten til foredrag eller til møter på jobben,  på et tidspunkt ha ønsket å kaste Microsofts PowerPoint – eller enhver datmaskin som har det installert – i veggen. Det er for meg et enormt mysterium at et program som brukes av mange sansatte i mange bedrifter, og som skal utføre en i utgangspunktet ganske enkel oppgave, kan være så utrolig vrient å få til å fungere. Alle knoter jo?! Legg til at det er nesten umulig å få en presentasjon til å se noenlunde ok og ryddig ut uten å bruke latterlig mye tid på å finjustere maler og layout med de latterlige «designverktøyene», så har du et godt argument for at det er på høy tid at noen kom med et nytt alternativ.

La meg introdusere Slid.es (tidligere kjent som Rvl.io). Dette er et HTML- og javascript-basert presentasjonsverktøy på nett. Funksjonene er strippet ned til et minimum, med en enkel og ren og intuitiv design. 95 % av brukerne vil klare seg fint med de få, enkle designmalene som tilbys, og de resterende kan få fikle med HTML som de selv vil. En enkel introduksjon finner du her.

Legg merke til navigeringspilene nederst i venstre hjørne og den blå fremdriftsmålerlinjen nederst.

Redigeringsmodus. Legg merke til navigeringspilene nederst i venstre hjørne og den blå fremdriftsmålerlinjen nederst.

Jeg brukte dette verktøyet på et skolebesøk jeg hadde for en stund siden, der jeg skulle presentere bedriften min for ungdomsskoleelever med elevbedrift som valgfag. Og det fungerte glitrende. Jeg hadde selvsagt lastet ned presentasjonen på laptopen min og hadde tenkt til å rigge den opp. Men i rommet sto det allerede en av skolens datamaskiner, ferdig koblet til projektor. Jeg logget meg inn på Slid.es, trykket på presentasjonen, trykket på fullskjerm-knappen, og vips, så var jeg i gang, uten å ha rørt en vga-kabel.

Noen av funksjonene jeg digger:

  • Slides i to dimensjoner – vannrett og loddrett: Dette gjør det lett å organisere en presentasjon i hovedpunkter og underpunkter, og de subtile animasjonene gir da publikum en intuitiv forståelse av hvordan punktene henger sammen. Dette gjør det også lett å tilpasse en presentasjon til riktig tidsbruk – har du ikke nok tid, kan du hoppe rett videre uten å klikke deg forbi alle underpunktene og vise publikum alt de går glipp av.
  • Online editor og fremviser: Logg inn på en hvilken som helst datamaskin og begynn å vise presentasjonen din. Fungerer like godt på tablets og mobiler som på projektorer. Ikke lenger behov for å rigge opp egen datamaskin, og flere mennesker som viser samme presentasjoner, kan til enhver tid ha tilgang til siste versjon.
  • Synkronisering med Dropbox: Med en Pro-konto får du til enhver tid presentasjonene dine i Dropbox-mappen din. Dette er på samme tid en backup og en versjon for offline bruk (offline versjon kan også lastes ned manuelt uten Pro-konto, men det er mye mer knotete).
  • Ren og enkel layout: Her trenger man ikke finne opp hjulet på nytt hvis man ikke vil. De tilgjengelige malene fungerer, og man slipper å sløse tid på å få ting til å se ok ut.
  • Sett inn annet HTML-innhold: Bygg inn videoer fra YouTube eller sanger fra Soundcloud etc.

På sikt håper jeg verktøyet åpner opp for full stylesheet-redigering av egne maler. Ikke minst ville det vært gledelig å kunne bruke egne webfonter, i det aller minste via tjenester som Typekit etc. Men Slid.es er fortsatt i sin barndom, så trolig vil det skje mye fremover. Jeg skal iallfall følge med, for den ene presentasjonen jeg brukte verktøyet til, fungerte som en drøm.

Tagged: , , , , ,

§ One Response to Presentasjoner i Slid.es – bye, bye, MS PowerPoint

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Presentasjoner i Slid.es – bye, bye, MS PowerPoint at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere liker dette: