Vel gjennomført skriveverksted

20. august 2013 § Legg igjen en kommentar

I sommer holdt jeg for første gang et såkalt «Skriveverksted». Det var en spennende utfordring som fristet til gjentakelse – om ikke annet for å videreutvikle opplegget.

Utdrag fra presentasjonen

Utdrag fra presentasjonen

Det begynte med at jeg ble spurt i god tid på forhånd av arrangørene for den kristne festivalen Lys og salt 2013, og etter litt betenkningstid takket ja, med en tanke om at ja, ja, det er jo så lenge til, så jeg kan vel bare forberede det litt innimellom. Yeah, right.

Min største tvil på forhånd var definitivt spørsmålet «hvem i huleste er jeg til å skulle lære noen å skrive godt?» Jeg falt imidlertid mer til ro da jeg innså at jeg ikke lovte noen noe som helst. Jeg holdt et verksted. Ikke et kurs. Et verksted på gølvet. Og riktignok har jeg ikke skrevet all verdens selv, men jeg har til gjengjeld redigert mye tekst, og etter hvert opparbeidet meg en del synspunkter om hva som fungerer og ikke fungerer, og en del tanker om tekst. Så jeg fokuserte på dette.

Skriveverkstedet var for motiverte voksne folk som kunne tenke seg å videreutvikle en interesse eller hang til skriving. Det betød at jeg kunne legge opp til mye samtale, noe som fungerte veldig godt – alle parter får mer ut av en interessant samtale som ev. fører til en liten aha-opplevelse, enn av en halvtimes monolog. Bevisstgjøring omkring hva som gjør en tekst god, hvilke forventninger vi har til ulike slags tekster, og hva man må tenke på for å få et budskap frem til en mottaker, er noe alle og enhver kan ha nytte av. I tillegg ga jeg deltakerne en del kreative skriveøvelser og til slutt et lite lynkurs i noen vesentlige norsk typografiske regler.

Presentasjonen til skriveverkstedet lagde jeg i tidligere nevnte Slides, som seiler opp som et favorittverktøy. Foreløpig ser jeg at grunnleggende kjennskap til HTML er en fordel ved redigering, siden det er noen få bugs i editoren. Men ellers fungerte presentasjonsverktøyey akkurat så glimrede som jeg håpet – selv offline via Dropbox-integrasjon. Du kan for øvrig se et nedredigert utdrag av presentasjonen her.

Tagged: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Vel gjennomført skriveverksted at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere liker dette: