Bokredaktør for «Avstandsforhold», en essaysamling om verdighet

3. september 2013 § 2 kommentarer

Det siste halvåret har jeg jobbet som redaktør for et spennende bokprosjekt for Digni, en paraplyorganisasjon for de fleste kristne bistandsorganisasjonene. I forbindelse med Dignis 30-årsjubileum har deres kommunikasjonsrådgiver Kåre Eriksen dratt i gang en svært lite jubilerende og selvforherligende jubileumsbok. Boka har i stedet tatt form av en relativt dyptpløyende essaysamling om temaet verdighet – et svært sentralt begrep innen bistand (og som også har gitt organisasjonen sitt navn).

Tittelen på boka blir «Avstandsforhold». Tittelen spiller på et av bokas viktigste mål, nemlig å gjøre kampen mot fattigdom og urettferdighet personlig. I en tid da bistandsfeltet (heldigvis) blir stadig mer preget av profesjonalisering og systemkritikk, og da naiviteten ved «å redde verden» er lett å latterliggjøre, synes vi det er på tide å stille spørsmålet: Hva er egentlig vår plass i denne kampen? Oss vanlige middelklassenordmenn som føler på «den rikes ubehag»: Finnes det en annen måte å tenke om dette på, noe som går utover det å gi en hundrings til tv-aksjonen og kjøpe rettferdig kaffe?

Boka blir en variert, men like fullt helhetlig essaysamling med innslag av reportasjer og portretter. Den kan skilte med bidragsytere som Erik Solheim, Thomas Hylland Eriksen, Geir Gulliksen, Tore Frost, Sunniva Gylver, Patrik Hagman, Eyvind Skeie, Ellen Merethe W. Finnseth, Eskil Skjeldal, Solveig Schanke Eikum m.fl., samt intervjuer med Enrique Dussel og Agnes Aboum. Bokdesign og ombrekking blir ved min Monokrom-partner Frode Bo Helland. Jeg mener (åpenbart) at folk har mye å glede seg til.

Boka er planlagt utgitt sent i høst, og utgivelsen vil trolig markeres med et debattarrangement på et egnet sted i Oslo. Mer informasjon om dette kommer nok når utgivelsen nærmer seg. Nå, om dere vil unnskylde meg, har jeg en del tekster å redigere …

Tagged: , , , , , , , ,

§ 2 Responses to Bokredaktør for «Avstandsforhold», en essaysamling om verdighet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Bokredaktør for «Avstandsforhold», en essaysamling om verdighet at Hans Ivar Stordals blogg.

meta

%d bloggere liker dette: